Ät MER och oftare - Omforma din kropp!

Kost och tillskott / Permalink / 1
En myt och något jag ofta stöter på är att man (oftast kvinnor) vill gå ner i vikt, de vill bygga muskler och omforma kroppen men samtidigt äter på tok för lite. 

Visste ni att en aktiv kvinna som tränar ca 3 ggr i veckan snittar ett kaloribehov på 2000kcal/dag? En man 2500 kcal. Genom att äta för lite och konstant ligga på ett kaloriunderskott kan inte kroppen ta till sig de arbete du lägger ner på den och den sparar på reserverna i rädsla för att inte få tillräckligt med näring igen. Kroppen vågar helt enkelt inte släppa ifrån sig fettet och klamrar sig fast vid det likt en snuttefilt. 
 
Om du vill omforma din kropp bör du se till att
1. Vänja kroppen vid mat.
2. Vänja kroppen NÄR den kommer få mat.
3. Ge den tillräckligt med mat. (Och gärna så proteinrik och näringsrik som möjligt såklart) 
 
 
Sikta på att äta var tredje timme. Likt skalmans mat- och sovklocka vänjer du gradvis kroppen vid att den kommer få mat oavsett om du gör dig av med mer energi eller ej. Fyll på med något proteinrikt direkt efter träning så musklerna kan byggas upp och inte brytas ner. 
 
Testa att lägga in din mat under en hel dag i appen "Lifesum" eller liknande för att se hur (lite) du äter under en dag. Tänk om, tänk större & oftare så du kommer upp i ditt kaloribehov. - Sen ska du nog se att det händer grejer med träningen också ;-) 
 
 Och du... Återigen: SKIT i vågen. Kilona visar ingenting. Ta bilder istället.
 
På dessa två bilder väger jag i princip lika mycket. Det är något kg som diffar.
Det som skiljer dem åt är mindre fett, mer muskler, ett regelbundet matintag och ett regelbundet styrketräningschema.
 
 
#1 - - Towe - come fly with me:

Vad fint det har blivit här inne :)

Svar: TACK! Jag har själv väldigt svårt för denna design, fnular på en ny Vill behålla det personliga - men vill ha en mer stilren än den förra. ;) Helt glömt bort htlmkodning också. haha
Diana

Till top