ARMYFIT!

Hemmaträning & Uteträning / Utomhusträning, armyfit, bootcamp / Permalink / 0
Nu har jag bokat plats till Armyfit i Karlshamn på Lördag! Älskade syster är barnvakt under tiden det sker. Jag är sååå sugen på att boka in hela programmet som ligger på 6 veckor a´ 3 kvällar i veckan. Men eftersom jag har dottern varannan veckan känns det tyvärr varken som man ger det en ärlig chans eller att det blir lika prisvärt. Men jag ska dit på gratisträning på Lördag i alla fall och prova på. Då ska jag dessutom höra mig för om det kanske kan vara lönt ändå fastän jag bara kan gå varannan vecka.
 
Det är denna grymma donna som är med och leder bootcamp:et;
Heidi som ursprungligen är från samma by som jag bott i.

Stående träning

Hemmaträning & Uteträning / Permalink / 0
Gårdagen gick i trötthetens tecken. Men jag övertalade mig själv att i alla fall orka en halvtimme i hallen innan jag går och lägger mig. Och det gjorde jag såklart. Idag har jag en härlig träningsvärk i ryggen och går med en stolt hållning.
Jag bestämde mig för att bara göra stående övningar utan vikt eller endast med gummiband och fick ihop en hel del trots allt:)
 
Uppvärmning med hopprep, stepup i halltrappan och box-slag ca 10 minuter.
För ben: Långsamma stepuplyft, Tåhävningar,  utfall, Draken (bra för rumpan)
 

För armarna knöt jag upp mitt gummiband i hatthyllan för att köra tricepspress, gäddhängsdrag (haha) rodd och sedan kördes armhävningarna mot köksbänken. Även stretchningen fick bli stående. En minimalistisk insats på kvällskvisten som jag är övertygad gör resultat även den;)
 
Snyggveosminkad Diana över köksbänk. Ser ut som halva min arm är burtretuscherad? Haha

Helgträning

Hemmaträning & Uteträning / Hemmaträning, Viktlösa övningar, Övningar / Permalink / 0
 Helgen har inneburit mycket vila då kroppen behövde det och för att gårdagen innehöll barnklädesvisning och barnkalas. Men på Lördagen drog jag med mig Dennis ut på äventyr. Han fick låna löpardojjor och kläder av mig och så sprang vi en liten runda för att bli varma. Imponerad över hans bedrift då vi klockade in 1,5 km på drygt 8 minuter. Han har aldrig sprungit någonsin(!)
 
Därefter körde vi övningar i trädgården. Det mesta viktlöst, men även en del med hantlar och gummiband.
 
Mage:
Situps
180 graders vridning med hantel
Planka
 
Ben:
Liggande höftlyft. Både in- och utsida.
Planka med benlyft
 
Rygg:
Superman men med låsta ben och armar bakom nacke
Rodd med hantlar/band
 
Armar/Axlar/Bröst:
Armhävningar på knä
Armhävningar med vartannat armlyft
Curls med hantlar/band
Axellyft åt sidan med hantlar/band
Lyft bakom huvud och rätt upp. (se bild)
 Därefter stretchning och avslappning. Ett relativt "lätt" pass för mig, men Dennis var mer än nöjd och svetten talade tydligt för att det tagit både här och där. Jag tror jag skall göra honom till mitt lilla projekt här i höst;) Hehe. Roligt att man än en gång får se konkret att träningen gett/ger resultat. För ett år sedan hade jag förmodligen varit lika död som han var.
Till top