Dietgodis 2

Kost och tillskott / Permalink / 1
Alltsååå.... ♥ Jag har hittat mitt nya godis.
 
VILKEN skillnad det är på turkisk yoghurt och kvarg i smak. Det är två helt skillda världar. Yoghurtens smak är så len och krämigt fin jämfört med kvargens beska sträva kattunga. Haha. Och egentligen så är det inte supermycket som skiljer dem bägge åt rent innehållsmässigt. Eller prismässigt för den delen heller. Plus att man kan köpa smarta hinkförpackningar istället för det klibbiga papperslocket på ica basics kvarg. 
 
Såklart är det ju proteinet som gör skillnaden. MEN; Enda gången jag äter kvarg är när jag ska blanda ut den med just proteinpulver så de där 4 grammen känns inte värt när det skiljer så fruktansvärt mycket i smaken. Annars kan man ju om man orkar, köra 50/50 kvarg-yoghurt, vilket jag testade i morse och funkade lika bra det. 

 

KVARG
energivärde: 550 kj / 140 kcal
protein: 9,5 g
kolhydrater: 4 g
fett: 10 g
natrium: 0,04 g

GREKISK YOGURT
Energi: 557 kj / 134 kcal
Protein: 5,2 g
Kolhydrater: 5,8 g
Fett: 10 g

TURKISK YOGURT
Energi: 528 kj / 129 kcal
Protein: 4,2 g
Kolhydrater: 5,1 g
Fett: 10 g

 

Nu är alla ovan produkter helrodukter. Finns även turkisk yoghurt Light som innehåler 3,5 % fett istället. 

Ikväll skall jag testa att göra glass på yoghurt, frusna hallon, Fun Light och lite prottepulver. 

 

FREDAGSMYS!

Till top