Rygg på gymmet och rygg hemma.

Gym, Hemmaträning & Uteträning / Centrumgymmet, Rygg hemma, Ryggträning / Permalink / 0
 
Fick ihop ett riktigt grymt pass med hjärtat igår på Centrumgymmet i Sölvesborg. Rygg är faktiskt min favoritmuskelgrupp att köra just på det gymmet pga deras utomordentliga maskiner. Får riktigt bra kontakt. 
 
Rygg är också den muskelgrupp som jag tycker är svårast att träna hemma, men visst finns det övningar som går att genomföra även i vardagsrummet eller på lekparken:
 
 1. Ryggdrag. Använd en TRX/ ett spännband/ ett lakan och häng runt en gren i trädgården. Rak i ryggen, men lutande position med hälarna i marken drar du dig upp med hjälp av repen.
 
2. Liggande rygghävning. Lägg dig på mage, händerna bakom huvudet och lyft kroppen medan du hela tiden har blicken fäst i marken. Håll uppe någon sekund innan du släpper ner igen. 
 
3. Ryggdrag med stång. På lekplatser finns det ofta stänger att tillgå. Precis som ettan så häver du dig upp och varierar övningen genom att vända händerna kring stången. 
 
4. Sittande rodd. Om du har ett gummiband hemma kan du dra det ett varv runt fötterna och sakta dra bak för kontakt mellan skuldrorna och ländrygg. 
 
5. Stående rodd. Har du inga hantlar hemma kan du fylla två petflaskor eller lägg två mjölpaket/sten/vadsomhelst i påsar och använd som vikter. Stå lutad och dra upp tyngden tills de är i höjd med magen. Släpp sakta efter. Antingen med båda armar samtidigt eller en i taget. 
 
Lycka till! ;-) 
 
Till top