Dessa eviga promenader...

Diana tycker, Hemmaträning & Uteträning / Hemmaträning, Uteträning, effektivitet, promenader / Permalink / 0
Så fort jag talar med människor som varit inaktiva en (längre) period och vill "komma igång" eller hitta tillbaka till en form de en gång hade eller en bild av ett sundare jag så kommer det alltid;
 
"Nu skall jag jäklar ut och promenera varje dag!"
 
 
Det slår inte fel. Varför är vi (kanske speciellt kvinnor) så himla fäst vid våra promenader som vi tror skall göra underverk med kroppen? Timvisa långpromenader ut i ur och skur för att kompensera det man ätit för mycket det senaste halvåret. 
 
Jag är ledsen, men det funkar inte så. 
 
Visst - mår du bra av promenader och vill ha friskluft så skall du självklart ut och gå. Men ur viktnedgångs- eller kroppsomformningssyfte är enbart promenader nog det minst effektiva sättet
 
Vi har inte så mycket tid. Vi har jobb, familjer, husdjur och hobbyes - Då skall vi väl inte ödsla bort vår tid till att gå ut och gå i flera timmar när vi kan jobba bättre än så. Det handlar om att vara effektiv! 20-30 minuter effektiv hemma- eller uteträning slår (i mina ögon) alltid en timmes promenad. 
 
-En timmes promenad i lätt-medel tempo förbränner ca 320 kcal
-Medan om du istället bara en halvtimme hoppar studsmatta förbränner lika mycket eller kör 30 min "cirkelträning" med blandade övningar hemma på mattan. (Dessutom har du en efterförbränning av effektiv träning som du aldrig får på samma sätt av promenader. Så även efter du avslutat ditt pass fortsätter kroppen att ta av reserverna.) 

Inte bara förbränner effektiv träning mer kalorier, det hjälper dessutom till att bygga muskler och forma kroppen på det där sättet vi gärna drömmer om. Fastare midja, kanske större rumpa och bättre hållning. Promenader ger er inte det. 
 
Vi måste tänka om. Tänka effektivt. Vad ger resultat? Var skall jag lägga min tid? 
 
Youtubesök dig till ett program med hemmaträning a 20 minuter och slå dig ner på golvet framför TVn eller ta hjälp för att bli mer fantasirik i vad man faktiskt kan göra med bara kroppsvikten eller med två icapåsar med lite sand i. Vi kan bättre! Vi kan mer än promenader! Våga testa dig fram. 
 
 Ditt vardagsrumsgolv kan vara ditt gym. 
Till top